GoFIT21

Heb jij al last van COVID-19? Go FIT21!

Ga lekker fietsen!

In je uppie, met de E bike of met de kinderen in jouw E bakfiets. Kom bij ons langs om jouw ideale fiets uit te zoeken

1- Versterking immuunsysteem
Fietsen heeft een positief effect op je gezondheid. Tijdens het fietsen worden je luchtwegen goed geventileerd en bloed beter aangevoerd. Je ademt intenser en daarmee reinig je je longen. Dat is optimaal als het gaat om virusbescherming. Ook krijg je in de buitenlucht meer zuurstof binnen. Heel gezond voor je geheugen, je huid en je longen. Je bouwt meer vitamine D op, wat weer bijdraagt aan je weerstand, een beter humeur en slaap.

2- Dagelijkse portie beweging
Nu de sportscholen dicht zijn en veel mensen vanuit huis werken, is het lastig om aan je dagelijkse portie beweging te komen. Pak je dagelijkse broodnodige beweging met de fiets!

3- Alternatief voor openbaar vervoer
Door te fietsen blijf je niet alleen op afstand van anderen, maar verklein je ook het risico van besmetting. Door te fietsen in plaats van het openbaar vervoer te nemen, vermijd je veel risico’s.

5- Gelukkig blijven/worden
Veel mensen ervaren stress door alles wat het virus met zich meebrengt. Ontspanning is juist nu is belangrijk. Misschien is de laatste tip daarom wel het belangrijkste (en leukst): door in de buitenlucht te fietsen, geef je je lichaam én je geest de mogelijkheid om te ontspannen. En, ook erg fijn: het gelukshormoon endorfine komt vrij tijdens het fietsen. Je wordt dus echt gelukkiger door te gaan fietsen.

rydon